Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 15 g oliwy z oliwek
- 200 g pora, tylko biała część, pokrojonego na kawałki
- 400 g topinamburu, pokrojonego na kawałki
- 2 liście laurowe, suszone
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l wody), pokruszona - 900 g wody
- 250 g napoju migdałowego, niesłodzonego
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 648.4 kJ / 155 kcal
- Protein
- 3.4 g
- Kohlenhydrate
- 27.4 g
- Fett
- 4.6 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 0.8 g
- Ballaststoff
- 3.3 g
- Natrium
- 68.5 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1 Std. 50 Min
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1 godz.
Zupa krem z pora z serem
30 min
Pasta z topinamburu
35 min
Krem z topinamburu z kindziukiem
55min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min
Zupa krem z topinamburu
2 godz. 10 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Pasta z bakłażana
55min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2h 20min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min