Geräte & Zubehör
Fresh tomato tart
Vorbereitung 15 Min
Gesamt 40 Min
6 portions
Zutaten
Pastry
-
plain flour plus extra for dusting250 g
-
unsalted butter chilled and cut into pieces (see Tips)180 g
-
water40 g
-
lemon juice1 tbsp
-
salt2 pinches
-
egg yolk1
Filling
-
garlic clove1
-
spring onions/shallots trimmed and cut into pieces3
-
fresh chives cut into pieces5 sprigs
-
smooth ricotta cheese250 g
-
sour cream40 g
-
eggs 1 lightly beaten, to glaze2
-
ground black pepper plus extra to season2 pinches
-
sea salt plus extra to season½ tsp
-
cherry tomatoes cut into halves (see Tips)200 g
-
rocket for garnishing
-
pine nuts to serve (optional)
-
vincotto (vino cotto) to serve (see Tips)
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
350 mg
Protein
13.3 g
Kalorien
2171.9 kJ /
517.1 kcal
Fett
35.9 g
Ballaststoff
2.9 g
Gesättigte Fettsäuren
21.8 g
Kohlenhydrate
34.3 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Meals in a Flash
91 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland
Das könnte dir auch gefallen...
Filo spinach slice
55 Min
Sweet potato pasta with burnt sage butter
30 Min
Leek and cheddar pudding
1 Std. 20 Min
Gozleme
1 Std. 40 Min
Pumpkin tart
2 Std. 15 Min
Courgette strudel
1 Std. 20 Min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40 Min
Caramelised leek and feta tart
2 Std. 25 Min
Zucchini, corn and ricotta pancakes
1 Std. 5 Min
Broccoli mustard pasties
1 Std. 55 Min
Ricotta patties with chilli lime corn
1 Std. 20 Min
Salmon filo spiral
1 Std. 10 Min