Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Beef
- 500 g beef fillet steak, cut into thin strips or pieces (6 cm x 5 mm)
- 2 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tbsp fish sauce
- 1 tbsp rice wine vinegar
- 1 tbsp oyster sauce
- 1 tsp sesame oil
Dressing
- 2 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 4 garlic cloves
- 30 g fish sauce
- 60 g lime juice
- 20 g palm sugar
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (2-3 cm)
- 2 eschalots (approx. 30 g)
- 30 g red onion, cut into thin slices
- ½ tsp chilli powder
- 2 tsp sesame oil
Assembly
- 50 g roasted salted peanuts
- 6 - 8 sprigs fresh mint leaves (approx. 20-30 g)
- 1 - 2 bunches fresh coriander leaves (approx. 40-60 g)
- 6 - 8 sprigs fresh Thai basil leaves (approx. 20 g)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- ½ Lebanese cucumber, deseeded and cut into bite-size pieces (optional)
- 5 - 10 cherry tomatoes, cut into halves (optional)
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into slices, for garnishing
- 1 - 2 tbsp fried shallots, for garnishing
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 1475.5 kJ / 351.3 kcal
- Protein
- 34.2 g
- Kohlenhydrate
- 12.9 g
- Fett
- 16.5 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 4.1 g
- Ballaststoff
- 7.2 g
- Natrium
- 1494.7 mg
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