Kompatible Versionen
Black sticky rice with taro and blue matcha ice cream (Luke Nguyen)
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Blue matcha ice cream
- 1 tbsp blue matcha powder (see Tips)
- 3 tbsp hot water
- 3 egg yolks
- 80 g sugar
- 250 g pouring (whipping) cream
Sweetened coconut cream
- 250 g coconut cream
- 1 tsp potato starch
- 1 tbsp caster sugar
Black sticky rice with taro
- 250 g black glutinous rice (see Tips)
- 900 g cold water, plus extra for soaking
- 1500 g boiling water
- 2 tsp salt
- 200 g taro, peeled and cut into cubes (1 cm - see Tips)
- 250 g coconut cream
- 145 g caster sugar
- 1 tbsp sesame seeds, toasted, for garnishing
- 40 g coconut flakes, toasted, for garnishing
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 4713.6 kJ / 1122.3 kcal
- Protein
- 12.5 g
- Kohlenhydrate
- 124.1 g
- Fett
- 65 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 44.8 g
- Ballaststoff
- 6.1 g
- Natrium
- 1160.2 mg
Alternative Rezepte
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 godz.
Taiwanese traditional Pork floss
1h 40min
Mixed mushroom congee with pickled eggs
24h 40min
Fruit ice cream
10min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20 min
Dou sha (red bean paste)
49 Std. 10 Min
Cream of Lotus
40min
Chicken banh mi
4h 35min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24 Std. 55 Min
Mantou buns
1h 30min
Traditional hommus
25 godz. 5 min
Dou sha bao (red bean paste buns)
9 godz. 30 min