Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 3 czerwone papryki (ok. 500 g), bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 - 80 g śliwek suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
- 10 g oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- Nährwerte
- pro 1 Cały przepis
- Kalorien
- 3006 kJ / 718 kcal
- Protein
- 33 g
- Kohlenhydrate
- 100 g
- Fett
- 30 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 12 g
- Ballaststoff
- 21 g
- Natrium
- 1935 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Dip z suszonych pomidorów
15min
Tatar z fasoli
5 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15min
Hummus z marchewki
1h 45min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1h 40min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1h 40min
Tapenada z zielonych oliwek
10min
Tapenada
5 min
Pasta z prażonego słonecznika
10min
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10min
Papryka po włosku
40min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 Min