Lamb tikka with spicy eggplant
TM6 TM5 TM31

Lamb tikka with spicy eggplant

(Keine Bewertungen)

Zutaten

Lamb tikka

  • 2 garlic cloves
  • 3 cm piece fresh ginger, peeled
  • 200 g natural yoghurt
  • 1 tsp paprika
  • 2 tsp garam masala
  • ½ tsp ground turmeric
  • 1 tsp salt
  • 6 lamb rump steaks, trimmed (approx. 600 g x 2 cm thickness)

Spicy eggplant

  • 2 garlic cloves
  • 1 fresh bird's eye chilli, trimmed
  • 150 g brown onion, cut into eighths, segments separated
  • 50 g olive oil
  • 1 tsp mustard seeds
  • 1 tsp ground coriander
  • 300 - 350 g eggplant, trimmed, quartered and cut into pieces (3 cm)
  • 400 g canned chopped tomatoes
  • 1 tsp salt
  • ½ Lebanese cucumber, peeled, deseeded and cut into slices
  • natural yoghurt, to serve
  • fresh mint leaves, for garnishing

Nährwerte
pro 1 portion
Kalorien
5815.1 kJ / 1389.8 kcal
Protein
66.3 g
Kohlenhydrate
20.6 g
Fett
114.8 g
Gesättigte Fettsäuren
47.1 g
Ballaststoff
5.8 g
Natrium
1412.7 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und erhalte Zugriff auf Tausende köstliche Rezepte für deinen Thermomix®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte