Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 700 g Rindfleisch aus der oberen Keule, in Würfeln (3 cm)
- 500 g Rotwein, trocken
- 1 Msp. Zimt
- 3 Gewürznelken
- 150 g Möhren, in Stücken
- 20 g Staudensellerie, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
- 30 g Öl
- 100 g Schinkenspeckwürfel
- 100 g Tomaten, gehäutet, in Würfeln (2-3 cm)
- 1 - 1 ½ TL Salz, nach Geschmack
- 1 TL Pfeffer
- ½ TL Zucker
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
or 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 40 g Mehl (ca. 2 EL)
- 40 g Butter (ca. 2 EL), in Stücken
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2234 kJ / 533 kcal
- Protein
- 44 g
- Carbohydrates
- 15 g
- Fat
- 25 g
- Fibre
- 2.6 g
In Collections
Alternative recipes
Coq au vin
2h
Boeuf Bourguignon
9h 30min
Rinderschmortopf
1h 55min
Boeuf Bourguignon
1 godz. 30 min
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1h 10 min
Ossobuco
1h 20min
Pilz-Rindfleisch-Topf
1h 50min
Kaninchen alla Liguria
10h
Kalbsragout mit Erbsen
1h 15min
Lammragout
1h
Räuberfleisch
1h 15min
Hirschragout mit frischen Pfifferlingen
1 godz. 30 min