Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 500 g Wasser und 1 EL zum verquirlen
- 500 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Msp. Muskat, gemahlen
- 20 g Butter
- 2 Eier
- 3 EL Kartoffelstärke, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 9 - 10 EL Semmelbrösel zum Panieren
- 500 g Butterschmalz zum Ausbacken
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1116 kJ / 266 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 29 g
- Fat
- 14 g
- Fibre
- 3 g
Alternative recipes
Frühstückskipferl
17 Std. 15 Min
Spargel im Knusperteig mit zweierlei Dips
1h 10 min
Kartoffelkroketten mit Feldsalat-Kern
1h
Frühlingsrollen
2 Std. 10 Min
Ravioli mit Hackfleisch
1h
Prinzessinnenerdäpfel
1 Std. 20 Min
Kaisersemmeln
15 Std. 45 Min
Spareribs mit süß-saurer Barbecue-Sauce
3h
Erdäpfelknödel
1h 10 min
Erdäpfel-Gnocchi
1h 50min
Glasierter Schinkenbraten mit Herzoginkartoffeln und Romanesco
3h 30min
Brioche Burger Buns
3h