Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 5 carciofi interi
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 25 g di pecorino
- 1 mazzetto di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 20 g di pangrattato
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 565 kJ / 135 kcal
- Protein
- 6.3 g
- Carbohydrates
- 7.8 g
- Fat
- 8.7 g
- Fibre
- 8.4 g
In Collections
Alternative recipes
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 Std. 10 Min
Calamari ripieni
1 Std. 30 Min
Baccalà fritto in pastella
1 Std. 10 Min
Alici ripiene al Varoma
50 Min
Sgombri all'agro
1 Std. 45 Min
Alici alla Reggina
45 Min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1 Std.
Carciofi romani gratinati
45 Min
Carciofi stufati
30 Min
Carciofi alla maremmana
40 Min
Carciofi trifolati
30 Min
Bietole con emulsione di pomodorini
50 Min