Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Cannoli
- 90 g di zucchero
- 2 uova
- 90 g di burro
- 100 g di latte
- 1 cucchiaino di vaniglia in polvere
- 5 g di succo di limone, spremuto fresco
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 450 g di farina tipo 00
Crema chantilly
- 200 g di latte
- 1 uovo
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
- 50 g di zucchero
- 30 g di farina tipo 00
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- zucchero a velo q.b.
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 289.5 kJ / 69.2 kcal
- Protein
- 1.5 g
- Carbohydrates
- 9 g
- Fat
- 2.7 g
- Fibre
- 0 g
In Collections
Alternative recipes
Crema chantilly
35 min
Bignè con crema pasticcera
3 Std.
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 min
Bignè al cioccolato
3 Std.
Profiteroles
2 Std.
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 min
Profiterole bianco
3h 15min
Bignè con crema chantilly e frutti rossi
2h 30min
Piccoli coni siciliani
1 Std. 45 Min
Minnuzze di Sant'Agata
7 godz. 30 min
Code di aragosta con crema pasticcera
6h
Gelato biscotto gianduia
7 Std.