Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Cannoli
- 90 g di zucchero
- 2 uova
- 90 g di burro
- 100 g di latte
- 450 g di farina tipo 00
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 cucchiaino di vaniglia in polvere
- 5 g di succo di limone, spremuto fresco
Crema chantilly
- 200 g di latte
- 30 g di farina tipo 00
- 50 g di zucchero
- 1 uovo
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- zucchero a velo q.b.
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 289.5 kJ / 69.2 kcal
- Protein
- 1.5 g
- Carbohydrates
- 9 g
- Fat
- 2.7 g
- Fibre
- 0 g
In Collections
Alternative recipes
Ravioli di ricotta
1 godz. 35 min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Mini millefoglie fragole e sambuco
3h 30min
Bignè con crema chantilly e frutti rossi
2h 30 min
Cheesecake al cannolo siciliano
8 godz. 55 min
Profiteroles al limone
1 godz. 45 min
Crema chantilly
35 min
Bignè al cioccolato
3 Std.
Cartocci e viennesi siciliani
3 Std. 15 Min
Sfinci siciliane
2h 30 min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1h 5min
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 min