![Eggplant with burghul Eggplant with burghul](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2E019DDA-E13D-43D3-AD2D-4EF7D9AE70D9/Derivates/2A462A4C-29D3-4CA0-A8C1-25A60CBCF600.jpg)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 300 g fine burghul
- 1000 g water
- 2 garlic cloves
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 spring onions/shallots, trimmed, white part cut into pieces; green part cut into thin slices
- 40 g soy sauce
- 1 tbsp mirin
- 1 tbsp sesame oil
- 2 tsp rice wine vinegar
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp raw sugar
- 1 - 2 tsp sambal oelek (see Tips)
- 6 sprigs fresh basil leaves
- 6 sprigs fresh mint leaves
- 40 g pumpkin seeds, roasted (see Tips)
- 80 g roasted pine nuts
- 500 g eggplant, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- olive oil, for drizzling
- 1 - 2 tsp sea salt
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2353.3 kJ / 560.3 kcal
- Protides
- 15.6 g
- Glucides
- 55.5 g
- Lipides
- 27.9 g
- Graisses saturées
- 3.1 g
- Fibre
- 14.8 g
- Sodium
- 1852.5 mg
Recettes alternatives
Roasted eggplant
1 Std. 35 Min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30 min
Pearl barley risotto with asparagus
1 Std. 5 Min
Sweet potato and wakame patties (Jude Blereau)
1 Std.
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1h 30min
Courgette strudel
1 godz. 20 min
Yoghurt soup with chickpeas and garlic chilli oil
50 min
Pumpkin and tempeh bobotie
1 Std. 5 Min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13 Std. 25 Min
Bamia (okra and meat stew)
55 min
Curried lentils and steamed pumpkin
1 Std. 15 Min
Revithia (chickpea soup)
24h 40 min