![Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson) Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/db0ad8ddb2056a2018c845d6a02d433a/Derivates/c9cdcf35d23afac0a6ccf6aee95aeeeed0a1dd6d.jpg)
Versions compatibles
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 400 g dried chickpeas
- water, to soak
Pickled cabbage
- ¼ red cabbage (approx. 300 g), thickest part of the core removed, cut into 1-2 wedges that fit through feeder tube
- 1 tsp sea salt
- ½ lemon, juiced
Cauliflower falafel
- ½ bunch fresh parsley, stalks and leaves roughly torn
- ½ bunch fresh coriander, stalks and leaves roughly torn
- 1 lemon peel, only, no white pith
- ½ onion
- 4 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 3 tsp ground cumin
- 3 tsp ground coriander
- 2 tsp paprika
- 200 g cauliflower, leaves, stalks and florets, broken into pieces
- 1 tsp sea salt
- rice bran oil, to shallow fry
Tzatziki
- 120 g cucumber, cut into pieces
- 250 g Greek yoghurt
- 10 g lemon juice
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- fresh parsley leaves, to garnish
- lemon wedges, to garnish
- flatbreads, to serve (see Tips)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2294.5 kJ / 548.4 kcal
- Protides
- 29.5 g
- Glucides
- 84.9 g
- Lipides
- 13.1 g
- Graisses saturées
- 1.6 g
- Fibre
- 17.7 g
- Sodium
- 1490.9 mg
Recettes alternatives
Banana and oatmeal energy bars
35 Min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter)
48h 20min
Minted pesto with pea smash and poached eggs
30 Min
Adzuki Stew with spiced cauliflower rice
24 godz. 40 min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35 Min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
48h 20min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz. 40 min
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter)
30 Min
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1 godz. 20 min
Chunky vegetable barley soup with seed pesto bread twist
1 godz. 40 min
Apricot Chicken
35 Min
Mushroom and kale risotto
55 min