Sardine Empanada
TM6 TM5

Sardine Empanada

4.7 (6 valutazioni )

Ingredienti

Shortcrust Pastry

  • 400 g plain flour
  • 180 g unsalted butter, cold, diced
  • 70 g water, ice cold
  • 1 tsp fine sea salt
  • 1 tsp baking powder

Filling

  • 2 garlic cloves
  • 1 red pepper, cut in pieces
  • 1 yellow pepper, cut in pieces
  • 500 g red onions, quartered
  • 50 g olive oil
  • 1 pinch saffron threads
  • 1 pinch fine sea salt
  • 1 pinch ground black pepper

Assembly

  • 5 - 8 fresh whole sardines, gutted, filleted (depending on size, approx. 300 g)
    o 300 g tinned sardines, in oil, drained
  • 1 medium egg, beaten

Valori nutritivi
per 1 portion
Calorie
1473 kJ / 353 kcal
Proteine
11 g
Carboidrati
30 g
Grassi
21 g
Grassi saturi
10 g
Sodio
320 mg

Ti piace quello che vedi? Questa e 80 000 di altre ricette ti stanno aspettando!

Registrati gratis

Registrati per una prova gratuita di 30 giorni e scopri il tesoro di ricette Cookidoo®, senza alcun impegno.

Ulteriori informazioni

Ricette alternative