Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Pastry
- 90 g unsalted butter, chilled and cut into pieces, plus extra to grease
- 180 g plain flour, plus extra to dust
- 1 egg yolk
- 30 g chilled water
Filling
- 20 g oil
- 300 g leek, white part only, cut into slices (1-2 cm)
- 20 g brown sugar
- 10 g white vinegar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 3 eggs
- 1 - 2 pinches sea salt, to season
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to season
- 70 g Danish feta, crumbled
- 100 g cherry tomatoes, mixed, sliced as desired
- 8 anchovy fillets (optional)
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, to garnish
- mixed salad leaves, to serve
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1589.2 kJ / 378.4 kcal
- Proteine
- 9.5 g
- Carboidrati
- 22.1 g
- Grassi
- 28 g
- Grassi saturi
- 15.7 g
- Fibre
- 2 g
- Sodio
- 402.3 mg
Ricette alternative
Prawn and saffron arancini
25 Std.
Pumpkin and ricotta cannelloni
1h 20min
Spinach and artichoke penne
1 Std. 5 Min
Meat-free mushroom lasagne
1h 30 min
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3 Std. 5 Min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2h 25min
Spinach dumplings with tomato ragout
1h
Filo spinach slice
55min
Asparagus tart with sour cream pastry
2 Std.
Feta, spinach and potato frittata
1h
Fresh tomato tart
40 min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min