Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte à tarte
- 75 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 150 g de farine de blé
- 50 g d'eau froide
- 1 pincée de sel
Le caramel
- 150 g de sucre en poudre
- 70 g de beurre, froid, coupé en morceaux
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 8 - 9 pommes à cuire (Golden, Reine des Reinettes, Braeburn ou Boskoop)
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1215 kJ / 290 kcal
- Protein
- 2 g
- Carbohydrates
- 36 g
- Fat
- 15 g
- Saturated Fat
- 9 g
- Fibre
- 2 g
- Sodium
- 41 mg
In Collections
Alternative recipes
Tartelette sablée, pêche vapeur et chantilly aromatisée
1 Std. 10 Min
Meringues aux amandes
2 Std. 50 Min
Tarte amandine aux poires
2 Std. 30 Min
Tarte aux pommes
1 Std.
Flan pâtissier à la vanille
3 Std. 30 Min
Tarte Tatin
1 Std.
Tarte fine aux pommes
2 Std. 25 Min
Tarte aux poires Bourdaloue
3 Std. 10 Min
Crumble pommes et fruits rouges
50min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Crumble pomme-cannelle
45min
Crumble pommes-framboises
50min