![Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6DC26FC6-D849-4236-A4BE-BA9FDC9F1CDC/Derivates/62E7A5D3-78A1-4B15-A951-7266737D187D.jpg)
Versions compatibles
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Dried cauliflower florets
- 1 cauliflower floret (medium to large)
Salmon cure
- 8 fresh boneless salmon fillets (approx. 100 g each), skin removed and reserved
- water, for soaking salmon skin
- 100 g rock salt, plus extra pinch for soaking salmon skin
- 6 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 lemon, zested and juiced
- 100 g caster sugar
- 2 pinches ground white pepper
Parmesan gnocchi
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (2 cm)
- 300 g water
- 30 g kudzu (see Tips)
- water (iced)
Confit salmon
- 600 g water
- 500 - 550 g light olive oil
Cauliflower cream
- 30 g unsalted butter
- 20 g olive oil
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground cayenne pepper
- 400 g cauliflower, broken into florets
- 150 g pouring (whipping) cream
- 50 g full cream milk
Salmon skin, cauliflower and assembly
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- 220 g cauliflower, broken into florets
- 2 pinches salt, to taste
- 1 pinch sea salt flakes, for garnishing
- 1 lemon, zest only, finely grated, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portions
- Calories
- 4990.3 kJ / 1188.1 kcal
- Protides
- 39.2 g
- Glucides
- 18.2 g
- Lipides
- 108.1 g
- Graisses saturées
- 25.8 g
- Fibre
- 2.5 g
- Sodium
- 5239.5 mg
Recettes alternatives
Cauliflower soup with bacon dust
35 min
Eggplant involtini with risotto
1h 55min
Steamed pears with chocolate cardamom sauce
40 min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35 min
Thai noodle and seafood salad
50min
Seafood en papillote with saffron potatoes
35 min
Salmon with yoghurt dressing
55min
Cauliflower mash
25 min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3 godz. 10 min
Fish with ginger lime sauce
35 min
Smoked trout pâté
3h 15min
Zesty avocado with crab
10min