Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Salad
- 100 g white quinoa (see Tips)
- 200 g red quinoa (see Tips)
- 850 g water, plus extra for soaking
- 1 carrot, cut into cubes (1 cm)
- 1 beetroot, cut into cubes (1 cm)
- 60 g frozen peas
- 50 g shelled pistachios, toasted
- 40 g dried cranberries (see Tips)
- 3 sprigs fresh mint, leaves only, roughly torn
Dressing
- 100 g extra virgin olive oil
- 2 tsp Dijon mustard
- 20 g honey
- 10 g red wine vinegar
- 40 g lemon juice
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- feta cheese, crumbled, to serve (optional)
- 2 limes, cut into wedges, to serve
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1508.9 kJ / 359.3 kcal
- Proteine
- 9.7 g
- Carboidrati
- 30.4 g
- Grassi
- 21.1 g
- Fibre
- 5.6 g
Ricette alternative
Quinoa salad with mango salsa
1u.
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10min
Quinoa tabouli
12 Std. 40 Min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 Min
Curried couscous, carrot and chickpea salad
15min
Raw cauliflower tabouli
30min
Colourful quinoa salad
40min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
Yoghurt soup with chickpeas and garlic chilli oil
50min
Sweet potato and grain salad
1u. 30min
Black bean tomato soup with coriander lime cream
45min
Quinoa salad with chicken and avocado
1h 15 min